Hakkımızda

Projemiz, sürdürülebilir ve nitelikli eğitim kapsamında, öğrenen açısından dil edinimini en iyi performansta kullanma ve yabancı dili konuşabilme için gerekli olan koşulların neler olduğunu belirleme amacıyla yürütülmektedir. Yabancı dil, iletişim, medya ve bilgisayar teknolojileri alanlarında uzman akademisyenlerden oluşan proje ekibimiz; yabancı dil edinimini yenilikçi ve eğlenceli yöntemlerle sevdirmeyi amaçlamaktadır. Dijital iletişim ve dijital eğitimin ön plana çıktığı çağımızda, yardımcı materyaller olarak görülen videolar, çeşitli platformlarda yayınlanma imkânına sahiptirler.

Bu projede öğrenen açısından dil edinimini en iyi performansta kullanma ve yabancı dili konuşabilme için İngilizce dilinde ders videoları ve söyleşi videoları hazırlamak amaçlanmaktadır. İçeriğinde özgün karakterlerle tasarlanan animasyonların bulunduğu videoların içeriği çeşitlidir. Videolarda tasarlanan özgün karakterlerin “Yumyum (sincap) ve Chickster (fıstık)” bulunduğu dil edinimi hakkında çekilecek videoların izleyen hedef kitleye farkındalık kazandıracağı düşünülmektedir. Bu konuda Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları yönetimi tarafından belirlenecek olan küçük yaş grubu öğrencilerine (anaokul-ilkokul) videolardaki Yumyum (sincap) ve Chickster (fıstık) olan özgün karakterler ile bu öğrencilere uygulamalı İngilizce dersler anlatılacaktır. Bütün bunlara ek olarak öğrencilerin velilerine de seminer verilecektir. Seminer içeriğinde geliştirilen soru-cevap şeklindeki özgün söyleşi videoları ile dilin edinim süreçleri sohbetlerle izleyiciyle paylaşılacaktır.  Çekimi yapılıp montajı tamamlanan söyleşi videoları Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi öğrencileri ile de paylaşılacaktır.

Sohbet videoları Fakültenin web sitesinden ulaşılabilecek www.yabancidiledinimi.com adresinden ve bunun yanında Kitlesel çevrimiçi kurs olan AtademiX’te de yayınlanacaktır. Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi öğrencileriyle de paylaşılacak olan videolarla birlikte Gass’ın “İkinci Dil Edinimi Modeli”nin farkındalık kategorisinden destek alınarak izleyenlere hazırlanan yarı yapılandırılmış sorular sorulacaktır. Alınan cevaplar üzerine elde edilen verilerle dil edinimi ve öğrenimi üzerine farkındalık olup olmadığı ortaya konulacak ve sonrasında farkındalığın nasıl geliştirilebileceğine yönelik hedefler belirlenecektir.